Wat zijn xanthelasma of xanthelasmata?

Xanthelasmata worden vaak geassocieerd met een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed, en kunnen soms een teken zijn van een onderliggende medische aandoening, zoals atherosclerose (verharding van de slagaders). Mensen die xanthelasmata hebben, wordt geadviseerd hun cholesterolniveau op regelmatige basis te laten controleren en hun risico op hart- en vaatziekten te bespreken met hun huisarts.

Image
Xanthelasma of xanthelasmata zijn kleine, gele ophopingen van cholesterol in de huid rond de ogen.

De behandeling

Het is mogelijk om xanthelasmata via een ingreepje onder lokale verdoving te laten wegnemen in het Ooginstituut. Het kan ook verwijderd worden door lasertherapie, cryotherapie of chemische peeling. Deze behandelingen worden niet uitgevoerd in het Ooginstituut. Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel al deze behandelingen effectief kunnen zijn bij het verwijderen van xanthelasmata, ze geen garantie bieden dat de xanthelasmata niet terugkeren.

Maak je afspraak in het ooginstituut of bij oogartsen Coppens

In het Ooginstituut Aalst werkt een team van oogartsen samen met optometristen, een verpleegkundige en medische secretaresses om u zo goed mogelijk te kunnen helpen. U kan bij ons terecht met al uw oogproblemen.