Image

Principe

De laser maakt licht contact met het oog en zal op een vooraf ingestelde diepte een lensvormig schijfje in het hoornvlies maken. De chirurg heeft nadien nog 1 à 2 minuten nodig om de ingreep te vervolledigen door het schijfje langs de kleine insnede van 3 mm weg te halen.

Nieuwste generatie laser

Het Ooginstituut investeerde in 2022 als eerste Belgische praktijk in de laatste generatie SMILE-laser (Zeiss Visumax 800). Met dit toestel is er slechts 7 seconden lasertijd om de lenticule klaar te maken, ofwel 4 keer (!) sneller dan de vorige generatie laser. Voor hoge correcties is SMILE bij uitstek de snelste van alle laserbehandelingen.

Ben jij de geschikte kandidaat?

Wij zijn overtuigd dat LASIK als SMILE gelijkwaardige optische resultaten bieden voor de meerderheid van de patiënten. Voor kleine correcties (bv. -2 en minder) geven we doorgaans de voorkeur aan LASIK. Patiënten die aanleg hebben voor droge ogen, zijn vermoedelijk iets beter af met SMILE.

SMILE kan enkel bijziendheid en astigmatisme corrigeren. 

Wat is de kostprijs?

 

 Prijs incl. BTW
Beide ogen€ 4000,00

Maak je afspraak in het ooginstituut of bij oogartsen Coppens

In het Ooginstituut Aalst werkt een team van oogartsen samen met optometristen, een verpleegkundige en medische secretaresses om u zo goed mogelijk te kunnen helpen. U kan bij ons terecht met al uw oogproblemen.

De grote voordelen van SMILE

Bij ons Ooginstituut zijn we er trots op de allernieuwste en meest geavanceerde technieken in ooglaserchirurgie aan te bieden, waaronder de baanbrekende SMILE-techniek (Small Incision Lenticule Extraction). SMILE is niet zomaar een nieuwe methode; het vertegenwoordigt een revolutie in de wereld van ooglaserchirurgie, met tal van voordelen voor onze patiënten.

Veiligheid

Een behandeling zonder flapje geeft ook geen kans op verplaatsing of plooitjes in een flap.

Minder droge ogen

Flaploze laser geeft minder kans op droge ogen na de behandeling.

Snelheid

De behandeling met SMILE is een snelle procedure waarbij het zicht sneller herstelt.