Image
ooglid

Het doel en resultaten

De ooglidcorrectie heeft als doel een verouderde en vermoeide blik weer een jeugdige en vrolijke uitdrukking te geven. Operatief wordt het teveel aan huid en het eventuele uitpuilende oogkasvet verwijderd.

De resultaten van een dergelijke operatie zijn goed met een grote patiëntentevredenheid. Het is echter belangrijk dat uw verwachtingspatroon realistisch is. Hieromtrent wordt u vooraf grondig geïnformeerd.

In het voorbereidend gesprek gaat de arts ook na of er geen andere oorzaak aanwezig is waardoor het lijkt alsof er zich teveel huid in de bovenoogleden bevindt. Zo kunnen te laag hangende wenkbrauwen of afgezakte oogleden een huidteveel simuleren. In deze gevallen is een andere aanpak vereist.

Zoals bij elke chirurgische ingreep zijn complicaties mogelijk, doch in de meeste gevallen zijn deze behandelbaar.

De ingreep

Correctie van de bovenoogleden

Eerst wordt nauwkeurig afgetekend hoeveel huid verwijderd zal worden. Vervolgens wordt met een plaatselijke injectie het gebied onder de afgetekende zone verdoofd. Het huidoverschot, al dan niet gecombineerd met overtollig vetweefsel, wordt weggesneden. De haarvaatjes die bloeden worden dichtgebrand. Tenslotte wordt de huid gesloten met een doorlopende hechting. Het grootste deel van het litteken komt in de natuurlijke plooi van het bovenooglid te liggen.

Correctie van de onderoogleden

Vooreerst wordt de huidincisielijn met een stift afgetekend. Deze bevindt zich net onder de wimpers en loopt tot in een lachplooitje naast het oog. Vervolgens wordt het onderste ooglid plaatselijk verdoofd. Na het maken van de insnede, wordt het uitpuilende vetweefsel verplaatst of verwijderd. Bij laxiteit van het ooglid, wordt het ooglid terug strakker ingehecht. Nadien wordt het huidteveel weggenomen. De wonde wordt gesloten met aparte hechtingen.

Na de ingreep

Gedurende 15 minuten leggen we koeling op de oogleden om zwellingen en bloeduitstortingen tegen te gaan. Nadien wordt gecontroleerd of er geen nabloedingen optreden. Als dit niet het geval is, kan u naar huis. U krijgt geen verband op de ogen, maar toch het is verstandig om u te laten begeleiden.

Belangrijk is om de eerste dagen regelmatig koeling op de oogleden te leggen en om de wonden droog te houden.

De oogleden kunnen de eerste dagen na de ingreep gezwollen en blauw zijn. De meeste personen dragen een zonnebril wanneer ze naar buiten gaan.

Na één week worden de hechtingen verwijderd en tegen dan is de zwelling al behoorlijk afgenomen. De meeste mensen gaan na deze periode terug aan het werk.

Om het uiteindelijk resultaat te beoordelen, moet u twee maanden geduld hebben. Men is meestal zeer enthousiast over het resultaat dat langdurig is. Echter als de huid en de spier rondom het oog verder verslappen, kan een nieuwe correctie nodig zijn.

Kostprijs

 

 Prijs incl. BTW
Bol€ 1100,00
OOL€ 1600,00

Als een ingreep onder algemene verdoving nodig is, betaal je de anesthesist 300 euro voor het eerste uur en 150 euro voor elk daaropvolgend uur.

Maak je afspraak in het ooginstituut of bij oogartsen Coppens

In het Ooginstituut Aalst werkt een team van oogartsen samen met optometristen, een verpleegkundige en medische secretaresses om u zo goed mogelijk te kunnen helpen. U kan bij ons terecht met al uw oogproblemen.