Image
injectie anti rimpel

Botulinum toxin werkt door de zenuwsignalen naar de spieren te blokkeren. Dit effect begint binnen enkele dagen na injectie en duurt gewoonlijk enkele maanden. Daarne zullen de spieren geleidelijk weer hun oorspronkelijke functie terugkrijgen. Daarom is Botulinum toxin geen permanente oplossing en zal het herhaaldelijk moeten worden gebruikt om het gewenste resultaat te behouden.

Het is echter belangrijk om op te merken dat botulinum toxine een potentieel gevaarlijke geneesmiddel is als het niet op de juiste manier wordt gebruikt. Het moet worden toegediend door een gekwalificeerde en ervaren arts, en in de juiste doses.

De ingreep

Vóór de ingreep

Er zijn geen voorzorgsmaatregelen nodig. Alle medicatie mag doorgenomen worden.

De ingreep

De procedure neemt ongeveer 15 minuten in beslag. Er wordt u eerst gevraagd een paar mimieken te maken en na te gaan hoe de spieren in uw gelaat werken. Daarna wordt het verdunde product met een dunne naald in de betreffende spier geïnjecteerd.

Na de ingreep

Onmiddellijk na de behandeling kan u naar huis om uw normale dagelijkse bezigheden te hervatten. Er kan enige zwelling of roodheid ontstaan, die spontaan verdwijnt.

Kostprijs

De kostprijs voor antirimpel injecties wordt bepaald naarmate het aantal behandelingszones. Zo is er keuze uit volgende 3 zones: denkrimpels, fronsrimpels, kraaienpootjes.

 Prijs incl. BTW
1 zone€ 175,00
2 zones€ 300,00
3 zones€ 400,00

Resultaten

De resultaten van de behandeling zijn relatief voorspelbaar. Enkel de eerste 2 behandelingen is het moeilijker in te schatten hoeveel product iemand nodig heeft om het door hem gewenste effect te bekomen. Dit mede gezien het gewenste effect kan verschillen per individu. Zo willen sommige nog enige gelaatsbeweging, ook al blijven er dan nog enkele rimpeltjes over. Anderen willen zoveel mogelijk rimpels kwijt, zelfs al betekent dit dat ze deze spier niet meer kunnen bewegen. Na enkele keren weet uw arts wat de juiste dosis is om het door u gewenste resultaat te bereiken.

Maak je afspraak in het ooginstituut of bij oogartsen Coppens

In het Ooginstituut Aalst werkt een team van oogartsen samen met optometristen, een verpleegkundige en medische secretaresses om u zo goed mogelijk te kunnen helpen. U kan bij ons terecht met al uw oogproblemen.